بررسی تخصصی نوتبوک Lenovo IdeaPad Z510 لنوو
لینک دنلود مقاله: برای دریافت فایل روی این قسمت کلیک نمائید
کمپانی لنوو با ارائهی سری جدید IdeaPad Z510 به دنبال جذب کاربرانی است که در پی بیشترین کارایی با هزینهای تا حد ممکن اندک هستند.Z510 به همراه پردازندهیHaswell، پردازنده گرافیکی GeForce و یک صفحهنمایش مات Full HD با قیمتی در حدود 944 دلار عرضه شده است. در این بررسی میخواهیم نشان دهیم که آیا این محصول تنها بر روی کاغذ متقاعدکننده است یا در عمل نیز اینگونه میباشد.
سری IdeaPad Z510 متشکل از تعدادی نوتبوک مولتیمدیای رده متوسط 15.6 اینچی میباشد. مدلهای Z510 جانشینان سری نوتبوک Z500 به شمار میروند. در حالی که مدلهای Z500 همچنان شامل پردازندههای ایوی بریج (Ivy Bridge) هستند، لنوو در سری Z510 خود به استفاده از پردازندههای هاسول روی آورده است. از نظر تئوری مدلهای Z510 باید بهتر از Z500 عمل کنند، به طوری که به دلیل وجود پردازندهی هاسول عمر باتری آنها باید طولانیتر بوده و انرژی حرارتی تلف شده و سروصدای سیستم نیز باید کمتر شود. در این بررسی میخواهیم حقایق عملکردی این سیستم را نشان دهیم پس در ادامه ما را همراهی کنید.
در این مقاله در کنار بررسی سیسستم لنوو، همچنین به مقایسهی آن با رقبای همترازش میپردازیم که شامل سیستمهای Asus N56VB-S4050H به همراه پردازنده Core i7-3630QM و گرافیک GeForce GT 740M) و Acer Aspire E1-572G ) به همراه پردازنده Core i5-4200U و گرافیک Radeon HD 8750M می شود. هر دوی این محصولات به ردهای یکسان با IdeaPad تعلق داشته و تجهیزات مشابهای با آن دارند
در نگاه اول، به نظر می رسد که سری Lenovo Z510 از همان قالب مشابه با سری Z500 استفاده کرده است، اما این عبارت کاملا درست نیست. این کامپیوترها اندکی متفاوت میباشند، ولی دارای اشتراکات فراوانی هستند. در این بررسی شرح مفصلی بر تفاوتهای آنها ارائه خواهیم داد.
قالب و کیس
قالب Z510 حدود پنج میلیمتر عریضتر و حدود دو میلیمتر طویل تر از Z500 است، اما این قالب تنها یک میلیمتر ارتفاع بیشتر نسبت به مدل قبلی دارد. به طور کلی این دو مجموعه از شکل، مواد، سطوح، رنگها، کیفیت ساخت و استحکام مشابهی برخوردار میباشند. این دو در بخش گودی باتری اندکی با هم متفاوت هستند، در حالی که Z500 در این بخش کاملا گرد است، Z510 در یک طرف مسطح شده است
اتصالات
هیچ کدام از سه رقیب یاده شده، دارای اتصالات شگفتآوری نیستند. تمامی آنها حداقل با یک پورت USB 3.0 عرضه شدهاند، اما IdeaPad به دو عدد از این پورتها مجهز میباشد، البته دستگاه Asus دارای چهار پورت USB 3.0 است. کاربران هر دو کامپیوتر به طور خاص از مزایای این پورتها در صورت داشتن انتقال دادهی زیاد بین دو هارددیسک خارجی برخوردار میشوند. تعداد زیاد این پورتها تاثیر خود را بر روی قابلیت اترنت این دستگاهها گذاشته است، به طوری که لنوو تنها دارای اترنت سریع است، در حالی که دو رقیب دیگر آن با اترنت گیگابایت ارائه میشوند. پوسته ارتباطی Z510 اندکی متفاوت از Z500 است، اما هیچ کدام را نمیتوان ایدهآل دانست.
سیستمعامل و بازیابی
IdeaPad از ویندوز 8 (نسخه 64 بیتی) به عنوان سیستمعامل استفاده میکند. این سیستم میتواند توسط سیستم ریکاوری یک کلید لنوو مورد تعمیر و اصلاح قرار گیرد، از این سیستم همچنین میتوان برای بازیابی حالت کارخانهای استفاده نمود. به منظور اجرای آن، کافیست به سادگی با فشردن کلید ریکاوری (موجود در لبهی چپ دستگاه در کنار سوراخهای دریچه) هنگامی که نوتبوک خاموش است، اقدام کرد. در اینصورت، نوتبوک بوت شده و یک منو نمایش داده میشود که دسترسی به تنظیمات BIOS را اجازه میدهد. باید قسمت System Recovery را از این منو انتخاب کرد.
تعمیر و نگهداری
همانند Z500، حفظ و تعمیر مدل Z510 نیز کار سادهای نیست. به منظور دسترسی به سختافزار و باتری، باید کیس آن را باز کنید. گام اول، برداشتن کیبورد است. برای این منظور، سه پیچ موجود در عقب در زیر کیس را شل کرده و پس از آن پیچگوشتی را در یکی از سوراخهای پیچها گذاشته و به دقت کیبورد را با فشردن به سمت بالا خارج کنید. توجه داشته باشید که کیبورد توسط یک کابل به ماردبورد متصل است. اکنون دسترسی محدودی به فن سیستم دارید و میتوانید آن را تمیز کنید.
برداشتن صفحهکلید موجب آشکار شدن چند پیچ میشود. ابتدا تمامی آنها را شل کرده و پیچ نگهدارنده DVD رایتر را بردارید. پس از آن تمامی پیچهای موجود را شل کنید. توجه داشته باشید که یکی از آنها در زیر برچسب لنوو پنهان میباشد. در گام بعدی، تمامی پیچهای زیر قالب را خارج کنید. سه عدد از این پیچها در لبهی جلویی، سه عدد در لبهی محور دیویدی و چهار عدد نیز در زیر پایههای لاستیکی پنهان شدهاند که به راحتی قابل برداشتن هستند. هنگامی که به باز کردن تمامی پیچها اقدام کردید، میتوانید محفظهی زیرین را بردارید، از یک چاقوی بتونهکاری برای این عمل استفاده کنید. اما مراقب باشید، سطح زیرین توسط تعدادی قلاب پلاستیکی نگه داشته میشود که به سادگی قابل شکستن میباشند.
پس از برداشتن محفظهی زیرین، به قسمتهای رم، هارددیسک، ماژول WLAN، باتری و فن دسترسی خواهید داشت. فنها را میتوانید برای تمیزکاری خارج نمایید. IdeaPad مجهز به دو اسلات رم میباشد که هر یک توسط یک ماژول چهارگیگابایتی اشغال میشوند. تنها یک هارددیسک 2.5 اینچی با ارتفاع هفت میلیمتر را میتوان در این کامپیوتر تطبیق داد. باتری این سیستم قابل جداسازی است. این باتری توسط دو پیچ ثابت شده و به مادربورد با یک پلاگین متصل است. حتی تعویض CPU که در یک سوکت قرار دارد نیز در این مدل امکانپذیر میباشد.
دستگاههای ورودی
صفحهنمایش
لنوو در این محصول خود از یک صفحهنمایش مات 15.6 اینچ با رزولوشن 1920x1080 پیکسل استفاده کرده است. N56VB نیز از صفحهنمایشی با نوع مشابه بهره میبرد، در حالی که مدل Aspire با صفحهنمایش براق HD و رزولوشن 1366x768 پیکسل ارائه شده است، اما این نسخه همچنین در نوع نمایشگر مات Full HD وجود دارد. روشنایی متوسط Z510 به میزان 294.6cd/m² گزارش شده که مقداری خوب است. نوتبوک ایسوس با مقدار 360.4cd/m² به طور قابل توجهی روشنتر است. دستگاه ایسر نیز با مقدار 182.3cd/m² از رقبای خود بسیار فاصله دارد.
سطح کنتراست (327:1) و رنگ مشکی (0.97cd/m²) نوتبوک IdeaPad قانعکننده نمیباشد. مدلهای Aspire (با مقادیر 415:1، 0.47cd/m²) و به خصوص N56VB (با مقادیر 765:1، 0.52cd/m²) در این سطوح به طور قابل توجهی بهتر عمل میکنند. پوشش رنگ این دستگاه نیز در بخش AdobeRGB به میزان حدود %48.8 و در بخش sRGB به میزان %66.6 است. این فضاهای رنگی جهت کارهای حرفهای تصویری مهم میباشند.
با اندازهگیری مقیاسهای صفحهنمایش در برابر sRGB، مقدار متوسط انحراف DeltaE-2000 کمتر از 9 بدست آمد (فضای هدف: sRGB). تنها رنگهای آبی، زرد-نارنجی و زرد در محدودهی هدف بودند (DeltaE <5). این صفحهنمایش به طور قابل توجهی مایل به رنگ آبی است.
طبق تصویری که در این بخش قرار دادهایم، مشخص است که میتوان از این نوتبوک در فضاهای باز استفاده کرد، روشنایی بالا و سطح مات این عمل را ممکن میسازد.
زوایای دید برای این نوتبوک معمولی است. حرکت در یک مسیر عمودی به سرعت منجر به تغییر تصاویر میشود. صفحهنمایش در صورت مشاهده از دو طرف، خوانا باقی میماند، اما تصاویر در هنگام افزایش زوایا، تیرهتر نمایش داده میشوند.
عملکرد
با سری جدید IdeaPad Z510، لنوو به ارائهی چندین نوتبوک مولتیمدیای 15.6 اینچی با قیمت متوسط اقدام نموده است. به جز برنامههای کاربردی روزانه مانند پخش ویدئو و یا اسکایپ، این دستگاهها قادر به اجرای وظایف مورد تقاضا همچون بازیهای سهبعدی و یا ویرایش ویدئوها هستند. لنوو چندین مدل از این مجموعهی خود را با انواع پردازندهها، ظرفیتهای هارددیسک و سیستم عامل های متفاوت ارائه کرده است.
اطلاعات سیستمی نوت بوک IdeaPad Z510
پردازنده
دستگاه IdeaPad توان استاندارد خود را از پردازندهی Core i5-4200M تامین میکند. این پردازندهی دوهستهای مبتنی بر معماری جدید هاسول اینتل است و دارای کلاک 2.5 گیگاهرتز میباشد. میتوان این نرخ کلاک را به سه گیگاهرتز (در هر دو هسته) و یا 3.1 گیگاهرتز (در یک هسته) تقویت نمود. این نوتبوک توسط پردازندهی آیوی بریج از نوع Core i5-3210M نیز قابل اجرا است. هر دو پردازنده دارای کلاکهای پایه و توربوی یکسان هستند، اما با توجه به معماری هاسول، پردازندهی Core i5-4200M قادر به عملکرد 10 درصد بهتر است.
این پردازنده در طول تست تک نخی Cinebench، سرعت کلاک 3 گیگاهرتز را ارائه داد و اغلب این نرخ کلاک در یک هسته به 3.1 گیگاهرتز نیز افزایش مییافت. در طول تستهای چندنخی این CPU در کلاک 3 گیگاهرتز کار می کرد. IdeaPad در تستهای یک نخی توانایی مطابقت با دستگاه ایسوس (با پردازنده Core i7-3630QM و پردازنده گرافیکی GeForce GT 740M) را دارد، در حالی که پردازندهی N56VB از مزیت دو هستهی اضافی برخوردار است و از این رو دارای نرخ توربوی بالاتر در وظایف چندنخی میباشد. دستگاه Aspire (با تجهیزات Core i5-4200U و Radeon HD 8750M) از هر دو رقیب خود کندتر است.
نتایج این سه دستگاه در تستهای GL نزدیک به هم بوده است. IdeaPad و N56VB دارای پردازندههای گرافیکی مشابهای هستند، با این حال عملکرد هسته Radeon موجود در Aspire تقریبا با آنها برابر است.
عملکرد سیستمی
این سیستم به صورت روان اجرا میشود و تاخیرات زیادی در آن دیده نخواهد شد، نتایج کسب شدهی خیلی خوب این دستگاه در آزمون بنچمارک PCMark شاهدی بر این ادعا است. نوتبوکهای Aspire و N56VB به صورت قابل توجهی کندتر عمل مینمایند که میتوان دلیل آن را فقدان کش SSD که در Z510 شاهد آن هستیم، دانست.
دستگاه های ذخیره سازی
لنوو IdeaPad خود را به یک هارددیسک هیبریدی از Seagate با سرعت متحول شدهی 5400 دوربردقیقه و ظرفیت 500 گیگابایت مجهز کرده است. علاوه بر این، یک کش SSD (به میزان هشت گیگابایت) در این دستگاه خواهیم یافت. نتایج تست CrystalDiskMark، سرعت نوشتن این هارددیسک را به طور قابل توجهی بالاتر از سرعت خواندن آن نشان میدهد. به علاوه نرخ خواندن ترتیبی 51.31MB/s به طور نامعمولی پایین به شمار میرود. نرخ انتقال متوسط گزارش شده توسط HD Tune میزان 88.9MB/s را نشان میدهد که نتیجهای بهتر است. با این حال به هیچ وجه کندی از سوی این هارددیسک حس نخواهد شد.
کارت گرافیک
لنوو در بخش رندرسازی خود از راهحل اپتیموس شامل HD Graphics 4600 و GeForce GT 740M اینتل استفاده مینماید. تراشهی اینتل نسبتا صرفهجو بوده و میتوان از آن برای اجرای کارهای روزانه استفاده کرد. پردازندهی گرافیکی GT 740M در طول وظایف مورد تقاضایی همچون بازیهای سهبعدی به کار خواهد رفت. هر دو هسته از تازهترین نسخهی DirectX 11 پشتیبانی میکنند. جیفورس، یک پردازنده گرافیکی رده متوسط است، کلاک پایهی آن حدود 980 مگاهرتز بوده و توسط توربو میتوان آن را تا 1058 مگاهرتز تقویت کرد و نوتبوک نیز قادر به استفاده از آن خواهد بود.
در بنچمارکهای 3DMark، نوتبوک ایسوس بهتر از IdeaPad عمل میکند، اگرچه آنها مجهز به کارت گرافیک یکسانی هستند و N56VB از مزیت پردازندهی دوهستهای سریعتر خود برخوردار است. از این رو برتری N56VB در صورت عدم وابستگی سنگین نتایج به عملکرد CPU، برای مثال در تست 3DMark 2011 کاهش مییابد. عبارت مشابهی را میتوان در مورد دستگاه Aspire نیز بیان نمود. پردازنده گرافیکی Readeon ایسر تقریبا همتراز با GeForce GT 740M است، اما ایسر قادر به تطابق دائم با IdeaPad در تستهای 3DMark نمیباشد، زیرا به پردازنده گرافیکی ضعیفتری مجهز شده است.
عملکرد بازی
به لطف پردازنده هاسول و پردازنده گرافیکی جیفورس، نوتبوک IdeaPad در بخش بازیهای کامپیوتری خوب عمل میکند. اغلب بازیها در این دستگاه قادر به اجرا در رزولوشن HD (در 1366x768 پیکسل) با کیفیتهای متوسط تا بالا است. این کامپیوتر همچنین توانایی اجرای عناوین برتر فعلی همچون Battlefield 4 و Call of Duty: Ghosts را دارد، اما بازی Batman: Arkham Origins با مشکلاتی همراه است.
اگر شما نیاز به عملکرد بازی بالاتری دارید، باید لپتاپ Lenovo IdeaPad Y510P (به همراه تجهیزات Core i7-4700MQ و GeForce GT 750M SLI) که قادر به اجرای بازیها در کیفیت ماکزیمم و Full HD است را در نظر بگیرید که در روزهای آینده بررسی از این دستگاه لنوو را نیز در اختیار شما قرار خواهیم داد. با این حال، Y510P با قیمت بین 1619 تا 1754 دلار به طور قابل توجهی گرانتر از نوتبوک Z510 است. مدل پایینتر Y510P با مشخصات Core i5-4200M و GeForce GT 755M نیز در دسترس بوده و کمتر از 1079 دلار قیمت دارد، ولی بدون سیستم عامل ویندوز ارائه میشود.
نویز سیستم
محدودهی نویز این سیستم در حالت بیکاری 30.9 تا 32.4 دسیبل است که آماری خوب به شمار میروند. N56VB (با میزان نویز 29.8 تا 32.8 دسیبل) همتراز با این سیستم لنوو بوده، در حالی که دستگاه Aspire (با میزان نویز 31.3 تا 33.6 دسیبل) به طور قابل توجهی پرسروصداتر است. در طول بارگزاری متوسط (3DMark06) و بارگزاری کامل (تست فشار Prime95 و Furmark)، نویز Z510 بهترتیب به 37.6 و 39.1 دسیبل افزایش مییابد. دستگاه ایسوس نیز (با میزان نویز 38.2 و 39.2 دسیبل) همرتبه با این دستگاه است. نوتبوک Aspire (با 35.3 و 39.8 دسیبل) تنها در بخش بارگزاری کامل، هممکان با رقبای خود قرار دارد. به طور کلی Z510 نسبت به پیشینیان خود آرامتر است، اما دیویدی رایتر این دو کامیپوتر به خصوص در هنگام جستجو بسیار پرسروصدا هستند.
درجه حرارت
هیچ یک از سه رقیب ذکرشده در هنگام بیکاری و زمان idle بیش از حد گرم نمیشوند و همگی طبق توافقنامه های سبز ساخته شدهاند. تحت بارگزاری، درجه حرارت کیس IdeaPad به میزان 40 درجه سانتیگراد تجاوز مینماید. که همین مقدار را میتوان برای ایسوس نیز بیان کرد که البته با میزان کمتری همراه است. لپتاپ Aspire در این بین، گرمترین سیستم محسوب میشود که با تجهیز به یک ULV CPU، این مساله کمی عجیب است.
در طول تست فشار (Prime95 و Furmark با اجرای حداقل یک ساعت) پردازنده به طور پایه دارای کلاک سه گیگاهرتز است، پردازنده گرافیکی با سرعت توربوی کامل (1058MHz) آغاز به کار میکند، اما نرخ کلاک به 980 مگاهرتز پس از حدود سه دقیقه کاهش مییابد و در این نرخ ثابت میماند. با این حال تست فشار یک واقعهی روزانه نیست. اجرای تستهای بازی و برنامهای از این سیستم هچ نتیجهی نامربوطی را به همراه نداشته است. درجه حرارت پردازنده به میزان 87 درجه سانتیگراد میرسد.
پس از اتمام باتری در طول تست فشار، کلاک CPU به 2.5 گیگاهرتز میرسد و هستهی گرافیکی با سرعت حداقل (135MHz) اجرا میشود. آمار کسب شده توسط پردازنده گرافیکی کمی عجیب مینماید، از این رو تست 3DMark 2011 و Tomb Raider بر روی باتری این سیستم انجام شد، نتایج این دو بنچمارک تایید نمود که این کامیپوتر توانایی استفاده برای بازیهای با مصرف باتری را ندارد. نتیجه 3DMark 2011 به 372 نقطه افت مییابد و بنچمارک Tomb Raider نیز به فریم ریت 20.7fps (حداقل) و 9.6fps (متوسط) دست مییابد.
اسپیکرها
اسپیکرهای استریوی Z510 در بخش زیرین قالب این دستگاه همانند Z500 قرار گرفته است. برخلاف Z500، لنوو تبلیغات اسپیکرهای Z510 یعنی JBL را نیز در این مدل خود گنجانده است، این نماد همچنین بر روی کیس و برچسب درج شده است. صدای اسپیکرها لذتبخش و پرحجم بوده و گوش کاربر حتی پس از استفادهی طولانی مدت از آن اذیت نخواهد شد. کمی شگفتانگیز است که صدای خروجی بدون فعالسازی نرمافزار Dolby Home Theatre (از پیش نصب شده)، خوب میباشد. فعالسازی این نرمافزار صدا را به میزان بیشتری تقویت میکند. کاربران میتوانند از مشصات صدای پیشفرض و یا تنظیمات فردی استفاده نمایند. اگر شما با صدای اسپیکرهای این سیستم راضی نمیشوید، میتوانید اسپیکرهای خارجی را بدان متصل نموده و یا از هدفونها بهره ببرید
اطلاعات بیشتر | |
---|---|
امتیاز شما: | |
امتیازات: | 3 |
متوسط امتیازات: | 4.33 |
تعداد بازدید: | 205 |
کلمات کلیدی: |
|
ایجاد: | ۰۲.۰۲.۱۳۹۴ |
بروزسانی: | ۱۲.۰۲.۱۳۹۴ |